Sabates Noves

Teatre d’objectes recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i públic familiar, “Sabates noves” parla amb senzillesa i poesia del fet de creixer i dels sentiments que això comporta.

* Menció Especial-II Premis El Temps de les Arts, 2022

* Millor Actor, Millor Escenografia, Millor Estética i Solució Tècnica de Titelles-Lutfest International Children’s Theatre Festival of Subotica (Sèrbia), 2022

* Millor espectacle per a xiquets i xiquetes i públic familiar, PREMIS MAX 2020

* Premi del públic professional, Int. Puppet Theatre Festival “Visiting Arlekin”, Omsk (Russia), 2019

* Millor escenografia, Fira de Teatre de Titelles de Lleida, 2019

* Millor Espectacle de Xicotet Format, FETEN, 2019

Trailer "Sabates noves"

Sinopsi

Un xiquet estrena sabates i se’n va al riu a berenar. Pel camí, descobreix el món que l’envolta: carrers, cases, paisatges, persones i animals. Les seves sabates van acumulant experiències i ell, a poc a poc, creix.

La mida de les sabates ens acompanya en el transcurs dels anys. La mida mesura el peu, però també l’edat, les vivències, la forma com caminem per la vida. Passen els dies, els anys i les capses de sabates. Xicotetes, mitjanes, grans,…

Una vivència més
En aquest espectacle partim d’un fet local (una tradició de Vinaròs, un poble mediterrani) per arribar a l’universal (un xicotet viatge iniciàtic, d’aprenentatge, de descobriment i de vincle amb la natura). Ens agradaria que, pels xiquets, aquest muntatge fos una aventura. I que als adults els connectés amb la seua infantesa: les cançons populars, la relació amb la natura, el pas del temps. Perquè treballem tan pels uns com pels altres, per convertir l’estoneta que estarem junts en una vivència més.

“Sabates noves” es un espectacle recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i per a públic familiar. Es pot representar en qualsevol lloc, sempre que tingui foscor i electricitat. Espectacle creat perquè el públic i l’actor estiguin al mateix nivell però es pot fer a la italiana.

PÚBLIC: Funcions escolars a partir de 3 anys  i públic familiar

ESPECTADORS PER FUNCIÓ:​ 75 en escolars/100 en familiars

FUNCIONS AL DIA: 2 mínim/3 màxim

DURADA:​ 35 minuts

ESPAI: ​Escenografia i públic al mateix nivell o sales petites (ideal amb grada)

IDIOMA: Versions disponibles en català, castellà, basc, anglès i francès. Altres idiomes: consultar

Creació: JORDI PALET / TIAN GOMBAU

Dramaturgia i direcció: JORDI PALET I PUIG

Actor i manipulador: TIAN GOMBAU

Escenografia i objectes: ISA SOTO

Musica: OSCAR ROIG

Enregistrament: TEMPS RECORD

Musics enregistrament: OLVIDO LANZA, BENET PALET I PEP PASCUAL

Il·luminació: XAVI PRIETO

Vestuari: HERNÁN MONTIEL

Video: XAVI MANZANET

Fotografia: ALVAR BUCH

Producció: TIAN GOMBAU

Ajudant de producción / distribució: MÉLANIE LEFEBVRE

Tema “Bujaraloz by night” de Carles Santos.

Agraïments: Teresa Sánchez, Olga Piquer, Rosa Moros, Anna Mari Cases, Nati Romeu, Miquel Górriz, Juan Bautista Giner, Fundació Caixa Vinaròs, Les Pisanes Escola de Teatre, Aula de Teatre Carles Pons, Olivier Van Der Beken, Ivan Gombau, El TOPIC de Tolosa, José Gil

Dedicat als nostres pares, que ens van ajudar a crèixer, i als nostres fills, que també.

Espectacle produït amb el suport de L’Institut València de Cultura-Generalitat Valenciana i amb la col•laboració del Teatre Municipal Francesc Tàrrega de Benicàssim, l’Auditori Municipal de Vinaròs i el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa-CAET.