Millor Actor, Millor Escenografia i Millor Estètica i Solució Tècnica de Titelles són els guardons que ha rebut "Sabates noves" al XIX Serbi Lutfest.

Organitzat per la Universitat de Subotica (Sèrbia), des de 1994, el Festival Internacional de Teatre per a Xiquets i Xiquetes Lutfest s’ha consolidat al llarg dels anys com un referent a nivell europeu i mundial del teatre dedicat a la infància i la joventut. El Festival se celebra cada any l'última setmana del mes de septembre i compta amb la programació durant 6 dies d’espectacles per a totes les edats i organitza debats, presentacions i jornades de reflexions amb professionals del sector provinents de tot el món.  És un esdeveniment de caràcter selectiu i competitiu, i els premis els decideix un jurat internacional de tres membres format per destacats artistes i teòrics del teatre mundial. Enguany, el jurat estava format per Marijana Petrović (Sèrbia), Cliodhna Noonan (Irlanda) i Victor Lyvovich Schreiman (Israel, Rússia). La programació del festival contava amb 14 actuacions de 14 companyies procedents d’11 països d’Europa. 
“Sabates noves” va ser molt apreciat pel públic serbi, però també reconegut pel jurat del festival, que va decidir atorgar a l'espectacle 3 premis: Millor Actor (Tian Gombau), Millor Escenografia (Isa Soto) i Millor Estètica i Solució Tècnica de Titelles.
Teatre d'objectes recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i públic familiar, "Sabates noves" ens parla amb poesia i tendresa del fet de créixer i dels sentiments que això comporta. Un espectacle que parteix d’una tradició de Vinaròs per arribar a l'universal amb un xicotet viatge iniciàtic, d'aprenentatge, de descobriment i de vincle amb la natura. Una gran aventura per als més menuts i un viatge cap a la seua infància per als més grans.
Aquestos guardons se sumen a 4 importants premis que l'espectacle va rebre en els seus 2 primer anys de vida, que són: Millor Espectacle de Xicotet Format a la Fira Europea de les Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes-FETEN 2019, Xixón; Millor Escenografia a la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, 2019; Premi del Públic Professional al Festival Internacional de Teatre de Titelles "Visiting Arlekin" 2019, de la ciutat d'Omsk a Rússia; i el PREMI MAX com a Millor Espectacle per a Públic Infantil i Familiar (Espanya 2020). 
I és que, a pesar de la pandèmia patida aquests últims anys, "Sabates noves" compta des del 2018, any de la seua creació, amb més de 400 actuacions realitzades a Espanya, França, Suïssa, Bèlgica, Alemanya, Portugal, Rússia, Mèxic, República Txeca, Finlàndia, Sèrbia i Grècia.

Des de la companyia Tian Gombau-L’Home Dibuixat, es vol fer esment al treball d'equip que va portar a bon port aquest muntatge. I és que, gràcies a l'univers personal i el mestratge de Jordi Palet i Puig (autor i director), Isa Soto (escenògrafa) i Òscar Roig (compositor), una xicoteta obra és capaç d'emocionar a milers d'espectadors en tot el planeta i de posar en valor l'esforç fet durant 30 anys de companyia.

Podem desitjar-li un bon viatge a Tracalet, el protagonista d’aquesta tendra història. Espectadors d’Espanya (Comunitat Valenciana, Balears, Madrid, Euskadi, Astúries, Catalunya, Cantabrià, Andalusia), Portugal, Suïssa, França i fins i tot EEUU, estan esperant aquesta temporada amb molta impaciència per a conèixer les seues aventures.