“Sabates noves” oferirà als xiquets i xiquetes una nova aventura i als adults, un viatge emocional cap a la seua infància

L'Auditori Municipal Wenceslao Ayguals d'Izco de Vinaròs presentarà els dies 24 i 25 de novembre de 2018, la nova producció "Sabates noves" de la premiada companyia Tian Gombau-Teatre de l'Home Dibuixat. Programació que s'emmarca dins de la Mostra Internacional de Teatre RECLAM, creada pel mateix Tian Gombau fa 26 anys.

La proposta s'emmarca en el nou camí que la companyia va obrir el 2007 amb "Pedra a pedra" i que va mantenir més tard amb "Screen man", estrenat a finals de 2015. Una recerca de nous llenguatges escènics on la proximitat amb el públic és fonamental. Una trobada proper i humà amb les arts escèniques, recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i públic familiar.
"Sabates noves" part d'una tradició, una festa local que se celebra cada any el dia de Santa Catalina, a Vinaròs, el poble natal de Tian Gombau. Les caixes de sabates acabats d'estrenar serveixen de material de base per explicar aquesta tendra història. La història d'un xiquet que estrena sabates i es va al riu a berenar. L'obra parla del creixement i les emocions d'una manera poètica i senzilla

L'espectacle neix gràcies a la feina d'un equip de professionals amb una llarga trajectòria en el sector de les arts escèniques i de la música, a saber: Jordi Palet i Puig (autor i director), Isa Soto (creació escenografia, objectes i titelles) , Òscar Roig (composició música original), Xavi Prieto (disseny de llums) i Tian Gombau (actor i manipulador) qui celebra enguany 30 anys com a actor professional en els escenaris de més de 45 països del món. També, l'obra ha estat produïda gràcies al suport de l'Institut València de Cultura-Generalitat Valenciana i amb la col·laboració del Teatre Municipal Francesc Tàrrega de Benicàssim i el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa-CAET

En paraules de l'autor i director de l'obra, Jordi Palet i Puig: "Ens agradaria que, pels xiquets, aquest muntatge fos una aventura. I que als adults els connectés amb la seua infantesa: les cançons populars, la relació amb la natura, el pas del temps. Perquè treballem tan pels uns com pels altres, per convertir l'estoneta que estarem junts en una vivència més. "

L'obra s'estrenarà justament el dia de Santa Caterina, a Vinaròs. Un dia molt especial per Tian Gombau i per a tots els xiquets i xiquetes d'aquest petit poble mediterrani.

"Sabates noves" és un "espectacle de maleta, amb versions en valencià, castellà, anglès i francès. La data d'estrena a França està prevista a finals de gener de 2019, al Festival Reims Scène d'Europe, una trobada europea imprescindible per a les arts escèniques dedicades a la primera infància. Durant la primavera, participarà en els festivals de titelles i en els festivals dedicats a la primera infància més importants d'Espanya. L'espectacle s'estrenarà en anglès en el 32 Festival Internacional de Teatre Valise, en Lomza (Polònia), al juny de 2019 i està esperat a Tijuana (Mèxic) i a Rússia al setembre.

Esperant l'estrena del seu últim treball, Tian Gombau i Jordi Palet i Puig se senten com xiquets amb sabates noves.