Millor Espectacle infantil i familiar és el guardó que va rebre anit "Sabates noves" a la gala dels Premis Max de les Arts Escèniques.

El Teatre Cervantes de Màlaga es va omplir ahir a la nit per celebrar la gala de la XXIII edició dels Premis MAX de les Arts Escèniques i donar a conèixer els guanyadors de les 19 categories a concurs d'aquests guardons. Organitzats per la Fundació SGAE des de 1998, els Premis Max s'han consolidat al llarg d'aquests anys com el reconeixement més ampli i important en l'àmbit de les Arts Escèniques a l'Estat espanyol.
 
El teatre valencià va recollir un total de nou nominacions que es van traduir finalment en dos premis. Tian Gombau, creador, productor i actor de l'espectacle "Sabates noves", va pujar a l'escenari per rebre el guardó a Millor Espectacle Infantil i Familiar. Aprofito per transmetre un missatge a les autoritats sanitàries: la cultura és segura. Missatge que es va traduir en un crit unànime al llarg de tota la gala.
 
Teatre d'objectes recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i públic familiar, "Sabates noves" ens parla amb poesia i tendresa del fet de créixer i dels sentiments que això comporta. Un espectacle dirigit a xiquets i xiquetes petits, però, que torna a connectar als adults amb la seua infància.
 
Aquest guardó se suma a 3 importants premis que l'espectacle va rebre en el seu primer any de vida, que són: Millor Espectacle de Petit Format a la Fira Europea de les Arts Escèniques per a xiquets i xiquetes-FETEN, Millor Escenografia a la Fira de Teatre de Titelles de Lleida i Premi del Públic Professional al Festival Internacional de Teatre de Titelles "Visiting Arlekin", de la ciutat d'Omsk a Rússia.
I és que, tot i el poc temps de vida de l'obra, "Sabates noves" compta amb més de 100 actuacions realitzades en diversos països d'Europa, Amèrica i Àsia.
 
En paraules de Tian Gombau: " Ahir va ser un dia de control d’emocions. No podies deixar pujar massa les il·lusions, però tampoc perdre la esperança. Avui ja puc deixar-les volar lliures. M’he emocionat i plorat de rebre tants missatges i trucades de felicitació. És molt bonic vore com tanta gent sent el Max com a seu. Ets sents estimat i això reconforta. Xalant de viure este moment tant dolç!"

Rebre un Max suposa el reconeixement a la feina feta per tot l'equip que va participar en la creació de l'espectacle (entre d'altres, Jordi Palet i Puig (autor i director), Isa Soto (escenògrafa) i Òscar Roig (compositor)) i a el mateix temps, posa en valor tot l'esforç fet durant 28 anys de companyia.